Актьорът, който е любимец на поколения българи – Тодор Колев – е бил опериран във ВМА вчера.

Причина за операцията станали множеството туморни разсейки в костите му. Днес всички тръпнат в очакване на първите резултати от интервенциите. Актьорът е с диагноза рак на белия дроб. От коварната болест страда повече от година. До снощи състоянието на Тодор Колев е било критично.

От болницата потвърдили, че звездата е при тях, но отказват да коментират здравословното му състояние. Близките му не позволяват да се коментира.

Неофициална информация твърди, че водещият на „Как ще ги стигнем…”  Тодор Колев е бил приет в спешното отделение още преди празниците. Тогава състоянието му се влошило. Вече е претърпял две операции. Никой не се наема да дава прогнози за състоянието на звездата. След като лошата новина плъзна в медиите, феновете му започнаха да се молят за него и да пишат по форумите, че 73-годишният актьор трябва да се оправи, понеже  сцената го очаква.

Тодор Колев е роден през 1939 г.  в Шумен. Завършил е актьорско майсторство. Още на приемния изпит взема дъха на комисията, като обува високи токчета и преправя гласа си, за да звучи дебело и плътно.

Преди това разбрал, че търсят студенти с „мастита фигура и мощен глас”.  Тодор Колев е оставил в българското кино над 30 филма, които завинаги ще се помнят от поколения българи. Част от тях са „Цар и генерал”, „Господин за един ден”, „Опасен чар”.

източник: kliuki.bg

Leave a Comment