Жената от Ботевград, която обяви, че ще се самозапали, защото съдия-изпълнител ще й вземе апартамента, все още не се е отказала от намеренията си. Протестиращи от София отидоха в града, за да я подкрепят и се опитаха да я разубедят, информира Нова тв.

44-годишната Виктория Руминова е получила предупреждение от съдия-изпълнител, че на 27 март между 10 и 11 часа трябва да опразни апартамента, в който живее със съпруга си. Жилището се отнема заради заем от 10 000 лева към банка.

„Аз съм този, където съм дал кредита на тази госпожа пияната, сигурно не знам, дали е трезва в момента. Ние й станахме поръчител, след това тя взе парите, замина за чужбина, и не желае да си плаща вноските“, обяснява Борис Димитров, баща на поръчителя на заема.

Съпругът на Виктория пък твърди, че хората, станали им поръчители за заема, са измамници и ги заплашвали.

Протестиращите от София се застъпиха за Виктория. От банката обаче обясниха, че заемът е изплатен от поръчителя и тя няма претенции към Виктория Руминова.

Поръчителят обаче се обърнал към съдия-изпълнител, за да си вземе парите. По думите на Борис Димитров семейството няма да остане на улицата, защото има друго жилище, където може да живее.

източник: 24chasa.bg

Leave a Comment