Трагичната смърт на американския актьор Пол Уокър потопи в скръб фенове по целия свят. Чаровният актьор загина само дни преди заснемането на седмата серия от култовата поредица „Бързи и яростни“. В негова памет списание „Тайм“ припомни за пет други звезди, които загинаха преди да успеят да видят завършен последния си филм.

Мерилин Монро

Легендарната Мерилан Монро е наета да играе главна роля в комедията „Something’s Got to Give“ малко преди да умре от свърхдоза успокоителни. Филмът, в който участва и Дийн Мартин, се оказва много труден за заснемане, основно защото Монро редовно не идва на работа и забавя снимките. През юни 1962 г. тя е уволнена от проекта, който спира. Малко по-късно обаче тя е наета отново, тъй като Мартин отказва да работи с друга актриса. Преди новото начало на снимките обаче Мерилин е открита мъртва в дома си в Лос Анджелис. Датата е 5 август 1962 г. Очевидната причина за смъртта й е свръхдоза медикаменти. Филмът не е довършен, но част от заснетите кадри са показани в документалната лента „Последните дни на Мерилин“ (2001).

Натали Уд

Актрисата от руски произход Натали Уд се удавя по средата на снимките на научнопопулярния филм „Brainstorm“ през ноември 1981 г. Тя губи равновесие и пада зад борда на кораб. По същото време на плавателния съд се намират съпругът й Робърт Уогнър и актьорът Кристофър Уокън. Въпреки че Уд вече е завършила повечето от сцените си във филма, студио MGM спира продукцията. След като сценарият е пренаписан, а някои от сцените на Уд – презаснети с дубльорка на тяло, филмът е пуснат в ограничен брой салони през 1983 г. и е пълен провал сред критиците и зрителите.

Брандън Лий

По време на снимките на „Гарванът“ (1993) синът на Брус Лий – Брандън, е застрелян в гърдите с парче от истински куршум, попаднало сред халосните, използвани в снимките. Актьорът веднага е откаран в болница, но умира по-късно същата вечер на 28-годишна възраст. След смъртта му студиото Miramax предлага да заплати допълнително за завършването на филма. „Гарванът“ излиза на екран на 14. май 1993 г. и веднага става мегахит. Смъртта на Лий създава на филма и статут на култова лента.

Ривър Финикс

Когато умира от свръхдоза наркотици през 1993 г. Ривър Финикс – тогава 23-годишен – почти е приключил със снимките на филма „Тъмна Кръв“ с участието на Джуди Дейвис и Джонатан Прайс. За съжаление по това време още не са направени няколко ключови сцени с Финикс. Работата по лентата е спряна, но режисьорът Джордж Шлузър запазва заснетото. Почти 20 години по-късно той монтира материала и добавя глас зад кадър, за да запълни дупките в историята. Семейството на Финикс, включително брат му Хоакин, се дистанцира публично от проекта. Филмът е показан на Холандския филмов фестивал на 27. септември 2012 г.

Хийт Леджър

По време на снимките на „Сделката на д-р Парнас“ през януари 2008 г. актьорът Хийт Леджър умира от свръхдоза медикаменти в нюйоркския си апартамент на 28-годишна възраст. Тъй като само две трети от сцените му са завършени, режисьорът Тери Гилиам решава, че проектът ще бъде спрян. След това обаче той моли Джони Деп, Джуд Лоу и Колин Фарел да поемат част от сцените на покойния актьор като негови въображаеми версии. Лентата излиза на екран на 25. декември 2009 г. и получава положителни оценки. Тя обаче е засенчена от предпоследното изпълнение на Леджър като Жокера в„Мрачният рицар“ (2008), за което той е награден посмъртно с Оскар.

източник: pik.bg

Leave a Comment