С протоколно решение министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Кристиан Кръстев направи промени в Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ” ЕАД.

На мястото на освободените членове Владимир Владимиров и Емил Иванов са назначени Чавдар Трендафилов и Николай Найденов, информират от транспортното министерство.

Голяма част от кариерата на Чавдар Трендафилов е преминала в Български държавни железници. Започнал е като помощник-машинист към локомотивното депо в София и през годините е заемал редица ръководни позиции, свързани с експлоатацията на подвижния състав.

Възпитаник е на бившето Висше военно училище „Тодор Каблешков” със специалност „Машинен инженер”. Владее руски, английски и немски език.

Николай Найденов е юрист. Започнал е кариерата си в Министерството на правосъдието, като през годините е работил и в Министерството на вътрешните работи, „Информационно обслужване“ АД и в частния сектор. Завършил е юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски” и факултет „Полиция” към Академията на МВР. Владее английски и руски език.

На първото заседание на Съвета на директорите предстои да бъдат разпределени функционалните задължения на членовете.

Веднага след като зае поста транспортен министър Кристиан Кръстев обяви, че готви промени в ръководството на БДЖ.

Чавдар Трендафилов е спряган за изпълнителен директор на БДЖ от няколко дни. До преди две години той е управлявал дъщерно дружество на БДЖ, стопанисващо локомотивите в компанията.

източник: inews.bg

Leave a Comment