Съпругата на първия ни демократично избран президент Желю Желев, е в много тежко състояние в реанимацията на бившата Правителствена болница, съобщиха медиите. Мария, известна като Марушка, е с тежка цироза на черния дроб, която е отключила онкологично заболяване. Доскоро двамата бяха известни като държелива двойка, която живее скромно и природосъобразно и не боледуваше.
В момента лекарите се борят за живота на Мария, но засега не дават благоприятни прогнози. Черният й дроб почти на работи и е на път да откаже напълно. А откаже ли той, животът й може да бъде продължен само изкуствено и да изпадне в медикаментозна кома. Явно ракът се е разпространил и извън дроба и е дал метастази, затова лекарите не мислят за трансплантация.

“Да болна е, много е болна, каквото могат лекарите го правят”, каза бившият президент. Той буквално нощува в болницата, за да бъде до жена си и да й вдъхва сили и кураж. Проблемите на Мария започнаха след необясненото досега самоубийство на една от трите им дъщери. Тя се държа мъжки, но като всяка майка, дълбоко в сърцето си не е могла да преживее загубата.
Съпругът й пък беше сломен, успя да се посъвземе, но изчезна от политическия хоризонт. Сега той е един стар мъж, който е на път да загуби най-ценния си другар – съпругата си.

източник: skandalno.net

 

Leave a Comment