Сиренето с трайно ниска цена, което се предлага във всички магазини всъщност е пълен боклук.

Оказва се, че освен вредното за здравето палмово масло, което предизвиква инфаркт, това „сирене” е пълно с вода.

Водното му съдържание е много над допустимите граници и именно това е причината то да се разтича в ръцете ви, сякаш сте си купили кисело мляко, сочи проверка на вестник „Стандарт”.

Припомняме, че замразената цена на този продукт бе въведена в някои търговски вериги по настояване на земеделския министър Мирослав Найденов.

Ниската цена обаче излиза на потребителите прекалено солена предвид пораженията, които нанася върху организма този продукт.

Оказва се, че евтиното сирене тежи с около 200 грама повече от по-скъпото такова заради многото вода, съдържаща се в нея.

Шефът на Агенцията по храните Йордан Войнов заявява пред медията, че високото водно съдържание не е проблем, ако това е отбелязано изрично в одобрената рецепта за производството му.

Нарушение обаче е, ако бучките се киснат във вода, за да станат по-тежки, което всъщност е доста често явление в магазинната мрежа на страната.

Йордан Войнов е категоричен, че потребителите не трябва да остават безучастни и задължително да сигнализират за подобни нарушения.

Очаква се новата наредба за млечните продукти да влезе в сила от януари следващата година.

източник: razkritia.com

Leave a Comment