До края на живота си Таня Ангъс не спря да расте и при гигантския  2.1м ръст беше над 180 кг

Сърцето на Таня Ангъс от Лас Вегас не е издържало натоварването и на 34 години, страдащата от рядко срещано заболяване жена, се раздели с живота, пише dailymail.co.uk. Тя е поразена от болестта акромегалия, която предизвиква неконтролируемо освобождаване на хормона на растежа. Така малко преди да се разболее Таня е съвсем обикновено момиче с приятна фигура и спортна натура. На 21-години е тежала само 53 кг при ръст 173 см. Тогава я поразява коварното заболяване. Нейният случай е единствен, тъй като сънната артерия е усукана около тумора и хипофизата. Трима от най-големите хирурзи в САЩ правят опит да я оперират, но и тримата се отказват,  опасявайки се от фатален изход.

Всичко в живота на Таня се срива поради необичайното заболяване. Под бясната атака на хормоните тя започва да расте отново на височина и ширина. Нейният интимен приятел, с когото кроят планове за бъдеще я напуска под натиска на близките си, които се съмняват, че тя е жена. Уволняват я от работа пак заради странното заболяване. Все пак Таня не се отказва и опитва лечение, но с нулев успех, в продължение на 12 години. Създава сайт, в който разказва за болестта и със своята упоритост е пример за мнозина да продължат да се борят. Едва миналата година се появява надежда: „За първи път тест показа, че кръвта й е на нормалното ниво за нейната болест. Това ни дава нови надежди и ще ни позволи да съживим надеждите и на други хора”, казва тогава майка й Карън. Успехът е временен. Сърцето, белите дробове и ставите на крайниците, продължават да растат и тя става все по-тежка и по-тежка.

Таня АнгъсТаня АнгъсТаня Ангъс със семейството сиВ сайта си Таня споделя: „Понякога се чувствам много тъжна, но за мен най-важното нещо е да разказвам на хората за болестта си. Чета писмата, които ми изпращат. В тях пише, че съм ги вдъхновила или че съм много силна. Когато помагам на други хора, чувствам че мога да направя всичко.”

Но през последните дни състоянието й се влошава. Сърцето не издържа на гигантското натоварване и вчера, на 34-годишна възраст, тя е починала.

източник: chudesa.net

Leave a Comment