39-годишната рускиня тежи само 25 кг и е призната за най-слабата жена в целия свят

Трагедията на Валерия Левитина е наистина потресаваща. 39-годишната жена се превърнала в жив скелет след жестока диета. Днес Валерия тежи само 25 кг и е обявена за най-слабата жена в целия свят, пише Экспресс газета online, цитирана от „24 часа”.

Като девойка Валерия била много привлекателна. Но тийнейджърката непрекъснато страдала от комплекси относно теглото си. Момичето се мести заедно с родителите си от Русия в Америка. Там дори участвала в конкурс за красота. Но това не било достатъчно, за да я накара да се чувства добре в кожата си.

Постоянните мисли, че е дебела, я накарала да се подложи на жестока диета, от която тя започнала да слабее до критични граници. В резултат на тази диета Валерия се превърнала в жив труп. По време на участието си в предаването на Андрея Малахова – „Сегодня вечером”, Валерия споделила, че слабеенето е много страшно за момичетата, които искат да изглеждат „добре”.

Левитина е разказала, че теглото й от 25 кг било в резултат на глад, с който искала да се противопостави на нормите за красота в модата.

Днес Валерия живее в Монако, където се надява топлите слънчеви лъчи да й помогнат да се справи със заболяването си. 39-годишната жена не различава вкусовете на храните, но по строга схема тя ежедневно приема белтъчини, протеини и въглехидрати. За да не припадне Левитина изпива литри силно кафе, с които вдига опасно ниското й кръвно налягане.

Валерия се издържа само от парите, получавани като помощи за безработни. Тя е предприела за пръв път пътуване до Русия, след като преди 23 години тя е напуснала със семейството родината си. Жената, обявена за жив скелет, се надява у дома тя да успее да се справи с болестта си.

източник: chudesa.net

Leave a Comment