20-годишният Адам Ланза убил майка си и се отправил към началното училище в Кънектикът, САЩ, където застрелял още 26 души, съобщават американските медии, цитирани от агенция ДПА.

20 от жертвите са деца.  След масовото убийство стрелецът, за който се предполага, че е имал психично разстройство, сложил сам край на живота си, информира Си Ен Ен. По непотвърдени данни, убиецът е извършил престъплението с два пистолета, собственост на майка му, с която живеели сами в почернения щат.

По данни на органите на реда, Адам е стрелял в две класни стаи от началното училище. Те обаче отказват повече информация. Своите най-искрени съболезнования изказаха всички европейски лидери, които изразиха своя и ужаса на хората от целия континент от кървавата баня, разиграла се вчера.

Съболезнователно писмо до губернатора на Кънектикът изпрати и Генералният секретар на ООН Бан Ки-Мун, който изрази своята покруса от случилото се и е категоричен, че молитвите му са насочени към семействата на жертвите и пострадалите при ужасната трагедия.

Междувременно стана ясно, че млада учителка е успяла да спаси 14 деца от лапите на смъртта като ги е скрила в тоалетната на училището. Тя запазила самообладание и създала чувство за сигурност у децата, въпреки че очаквала най-лошото. Накрая те били спасени от полицаите.

източник: razkritia.com

Leave a Comment