Майка от Раднево изпадна в ужас когато откри стъкло в кашичката на детето си, информира Блиц, позовавайки се на информация на шефката на регионалното звено на БАБХ в Стара Загора д-р Радка Манолова.

Пред изданието тя обясни, че разтревожената жена позвъняла при тях и с треперещ глас заявила, че малчуганът е ял каша от круши и ябълки. Тогава експертите от агенцията извършили проверка и притеснението на дамата се потвърдило. Провереният търговски обект разполагал с цял щанд, на който били подредени продуктите на фирма “Борекс-комерс”, която предлагала въпросното хранително вещество.

Продуктите на компанията са изтеглени от търговската мрежа. За случая е информирана и ОДБХ – Пловдив, тъй като фирмата – производител на пюретата е от Асеновград, обясни лекарката и допълни, че това трябва да се направи от производителя.

Мениджърът на фирма “Ганчев”ЕООД Явор Пенчев обясни пред “Стандарт”, че техният екип не е получавал предупреждение за изземане на продукцията им. По думите му, фирмата, която представлява е произвеждала над 100 вида храни, но никога до тях не е стигал подобен сигнал.

От пресцентъра на Националната агенция по безопасност на храните обявиха, че в момента тече проверка в производствената база на производителят на опасните храни. Служителите на агенцията не изключват варианта той да е станал жертва на конкуренти.

източник: pravda.bg

Leave a Comment