Духът на Стив Джобс оживя! 12 —годишно момиченце от Мексико се превърна в новия гений на математическия свят. Малката Палома Нойола е толкова гениална като математик, че бе обявена за новия Стив Джобс.

Палова е най-малката от осем деца, родена в скромно семейство. Момичето обаче попада в светлините на прожекторите с уникалния си талант по математика.

Миналата година на държавен изпит тя постига най-високия резултат достиган някога в Мексико. И с 921 точки на теста е обявена за абсолютен математически гений.

Бащата на Палома умира от рак на белите дробове миналата година, а семейството й е принудено да се изхранва от продажбата на старо желязо в малък град, разделен между два картела.

Талантът на момиченцето бил забелязан от млад професор. 32-годишния Серхио Хуаес Кореа се оказал сред малкото смелчаци рискували да преподават на това място. Именно той решил да обучи малката Палома на нов метод за решаване на задачи. Благодарение на него ученичката постигнала феноменалните резултати.

Освен 12-годишната ученичка Кореа обучил по същия метод и свои студенти от университета. Девет от тях достигнали почти 900 точки, с което изумили академичните среди в Мексико.

Самият Хуарес споделя, че ако Палома бе имала възможностите на Джобс да се обучава досега многократно би бил забелязан таланта й. „Най-вероятно тя би била обявена за истински гений“, заявява той за известното издание Wired. Списание избира да сложи Палома на първа страница и по този начин превръща малката математичка в истинска звезда, пишат от kurir.mk.

източник: kliuki.ws

Leave a Comment