Звездата от сериала „Великолепния век“ Мерием Узерли неочаквано напусна продукцията. Актрисата, която изпълняваше главната роля в лентата, тази на Хюрем султан, постъпи в психиатрична клиника в Германия.

Актрисата изненадващо прекратила участието си, като оставила целия екип по средата на снимките. Първоначално Мерием обявила, че си взима три дни почивка, но в последствие се разбрало, че влиза в немска клиника да се лекува.

Според близки до актрисата Мерием страда от “Синдром на професионалното изчерпване“, известен още като „Burnout-Syndrome“. Лекарите предписали на актрисата пълна почивка, а тя самата съобщила с писмо, че няма да се върне обратно в Турция. В публичното пространство дори се появиха слухове, че причината за нервната й криза е раздялата й с годеника й Джан Атеш. Самият той гневно опроверга мълвата и заяви, че не само не я е изоставил, но и й оказва цялата подкрепа в този труден момент, пишат от hurriyet.com.tr.

След изявленията на близките на Мерием, че от екипа на сериала са тормозели актрисата и са я довели до това състояние, компанията излезе с официално изявление до медиите. Те заявиха, че са били подведени и измамени от актрисата, която ги е изоставила по средата на снимките, използвайки здравословното си състояние, за да напусне сериала, въпреки че й е била предложена медицинска помощ от специалисти.

В момента самата актриса е в немска психиатрична клиника, където се възстановява. Узерли е в пълна изолация, докато не се съвземе от стреса. Междувременно от екипа на „Великолепния век“ започнаха търсенето на нова Хюрем. Сред спряганите имена са това на Вахиде Гюрдюм от „Огледален свят“ и турската звезда Хулия Ашвар.

източник: kliuki.net

Leave a Comment