Момиченцето, осиновено от Чочо Попйорданов и приятелката му Даниела, от петък ще заживее в дома на покойния актьор. Малката е на годинка и три месеца и ще се казва Екатерина Петрова Попйорданова.
Дългият процес по осиновяването приключил малко преди нелепата смърт на актьора. По ирония на съдбата звездата на Народния театър загина само 3 дни преди датата, на която щеше да сбъдне най-дългоочакваното събитие в живота си – да стане баща. Двамата с Даниела си харесали сираче от столичен дом за деца без родители. Чочо бил убеден, че когато отидат при хлапетата, тяхното дете само ще ги намери. Така и станало.

Едно от момиченцата само отишло при тях. Актьорът го заговорил, а когато чул името му, изтръпнал. Детето се казвало Катя! Също като любимата му майка, която почина от рак 3 седмици преди трагичния инцидент с него и която Чочо така и не могъл да прежали. „Миличка, наистина ли това ти е името?“, просълзил се актьорът и стиснал силно в прегръдките си момиченцето, разказват през сълзи служители на дома, свидетели на сърцераздирателната сцена. Хлапето също ги харесало.

Двамата с Даниела приели съвпадението на имената като знак на съдбата, че именно това е тяхното дете. На 4 май, деня в който Чочо отишъл да засади петунии на гроба на майка си, той планирал след това с Даниела да отидат в дома, за да вземат малката Катя и тримата да прекарат великденските празници като истинско семейство. Затова и звездата от „Хъшове“ бил толкова превъзбуден.

Малко след празниците Чочо и ученическата му любов Даниела очаквали окончателното решение на социалните и се надявали да вземат вкъщи малката Катя. Тя е на годинка и половина. Детенцето било много лъчезарно и не спирало да се гушка в кандидат-осиновителите си.

От 3 години Чочо прави опити да осинови дете заедно с Даниела. Заради изцепките си, свързани с алкохола обаче, все не се получаваше възможност да се радва на щастието да бъде баща. През последната година двамата с приятелката му и особено той положили неимоверни усилия, за да докажат на социалните работници, че са достойни да бъдат родители.

Иван Попйорданов, бащата на Чочо, уверил Даниела, че ако осиновяването завърши успешно, той ще бъде до нея и винаги ще й помага. Иван мечтаел да разхожда внучето по парковете и да си играе с него. „Съдбата отне шанса на Чочо да отгледа дете! Нека обаче не лишат от това щастие Даниела“, призовават приятелите на Попйорданов.

източник: pik.bg

Leave a Comment