Близо 20 години къщата стоя заключена, а вътре всичко е толкова чисто, сякаш Ванга вчера е била там

Днес за пръв път след 17-годишни спорове и бюрократични спънки, къщата на Баба Ванга в местността Рупите бе отворена. Пророчицата  завеща на държавата вещите си в нея, но самата постройка се водеше към фондация “Ванга”. Заради това, доскоро чиновниците не позволяваха тя да бъде отключена и хилядите посетители, дошли от близо и далеч, да се докоснат до атмосферата в нея.

Сега вече малката къщичка, в която гадателката през последните дни на живота си приемаше всички нуждаещи се от нейния съвет, ще може да стане наистина част от манастирския комплекс „Света Петка Българска“ край Рупите. В присъствието на представители на фондацията и общината, днес по обяд бе извършено официалното предаване на собствеността от държавата, в лицето на областния управител, на общинската власт в  Петрич.

Веднага след това малката къща, състояща се само от две стаи е била отключена и първите посетители останали шокирани от идеалната чистота, която царяла вътре. Независимо, че от 17 години стои заключено и никой няма грижата да чисти, по мебелите липсва прах, сякаш вчера Ванга е била там.

Всичките 1411 предмета са непокътнати, съгласно описа от завещанието, съставен преди много години. В едната стая влезлите са заварили на пода счупен сервизът за кафе, но всички други вещи на пророчицата и даровете, оставени от благодарните посетители, са си на мястото.

Със същата мистерия са се сблъскали и в Петрич преди години, когато отварят дома на пророчицата, за да го превърнат в музей. Малката къща край Рупите е мястото, където Баба Ванга е контактувала с духовете от Отвъдното и тя ще бъде отворена скоро за посещения.

източник: chudesa.net

Leave a Comment