„В неделя купих на промоция 2 комплекта шоколади „Милка“ за по 2,68 лева. Дадох на двете ми внучки Гери и Габи, които са близначки и са на по 15 години, а след това отчупих едно парче и на племенника ми Никола, който е на 3 години. Момичетата изведнъж пребледняха и припаднаха, а Ники прежълтя и му стана лошо“. Кошмарната случка разказа преди минути пред ПИК д-р Любка Лазарова. Прималялата от преживения ужас жена предостави и другия шоколад от опаковката, който си е купила (на снимката).

„Добре, че съм лекарка и успях да спася децата. Иначе можеше да се случи най-лошото. Това, което изпитах не може да се опише с думи. В близост до магазина има и училище. Представяте ли си какво щеше да стане, ако повече деца консумират от тези шоколади. Обръщам се към вас, защото в тази държава само медиите могат да помогнат и да предупредят случаи като този да не се повтарят“, категорична е д-р Лазарова.

Тя е твърдо решена да сезира компетентните органи и Агенцията по храните за безобразието.

Д-р Лазарова смята да даде и единият от шоколадите за изследвания, за да се види какво е причинило отравянето на малчуганите.

„Шоколадът не е с изтекъл срок, защото според опаковката е годен до 26 юли 2014 години. Така, че трябва да бъдат проверени съставките му“, категорична е лекарката.

източник: pik.bg

Leave a Comment