Къдрокосите близначки Александра и Владислава Димитрови, чийто музикален талант се видя на сцената на „X фактор“, се оказа, че били чисти ромки, а не със сенегалски корени, с каквито се саморекламират, надушиха журналисти. Безспорно даровитите тиинеиджърки, които отпаднаха от формата след загубения двубой с момичешката банда „Лолипоп”, се притеснявали, че произхождат от мургавата етническа група и затова скалъпили версията, че имат африканска жилка.

Историята на Влади и Алекс обаче си е абсолютно типична за ромските семейства. 12-класничките в Музикалното училище не са виждали родната си майка от години. Още когато били малки, тя напуснала семейното огнище и заминала на гурбет в съседна Гърция където си живучкала и до днес, твърдят осведомени.

Владислава Димитрова Александра Димитрова близначкиБащата на къдравелките, Михаил, прежалил набързо майката на дъщерите си и привъртял в дома им… собствената си племенница, твърдят наши източници. Алекс и Влади се сдушили с доведената си майка и я заобичали дори повече от биологичната си родителка.

Връзката между близначките и мащехата им станала още по-силна, когато момичетата разбрали, че тя страда от бъбречна недостатъчност. Цялото семейство преживало тежки пет години, през които лекарите поддържали жената жива. За да бъдат подпомагани функциите на неработещите бъбреци, през няколко дни тя се подлагала на хемодиализа за да филтрира кръвта й. Заболяването на мащехата тормозело цялото семейство, тъй като дългогодишното провеждане на хемодиализа може да доведе до редица усложнения като бъбречна хипертония, перикардит, хроничен хепатит, кисти на бъбреците и прочие страхотии.

Първият най-щастлив ден в живота на близначките, преди този, в които ги приели в „X фактор”, бил рожденият им ден през 2009 г. „Родени сме на 26 ноември. Рано сутринта се обадиха на майка и й казаха, че се е намерил донор. Това бе най-големият подарък за празника ни”, казват талантливите певици. Операцията била насрочена за следващия ден.

Владислава Димитрова Александра Димитрова близначкиПреминала успешно и вече четвърта година втората майка на Алекс и Влади живее с чужд бъбрек.

Когато 17-годишните близначки решили да се занимават с музика, отначало баща им и мащехата им не били особено доволни от избора им. Макар по природа музиката да напира от сърцата им, двамата искали Алекс и Влади да се изучат за по-сериозна и обещаваща професия, понеже с песнопойки къща, че и ромска, трудно се изхранвала. Сега обаче не съжалявали, че преди години момичета проявили воля и не ги послушали да не се явяват на приемните изпити в музикалното училище.

От компанията на сестрите се появи и клюката, че биологичната им майка се присетила че има деца наскоро, след като те станаха известни. Тя ги помолила за помощ поради затрудненото си финансово положение което била в момента. Добре възпитаните млади дами не я отритнали, въпреки че от години не са й виждали очите, но съвсем тактично й намекнали да не разчита повече на тях.

източник: senzacia.net

Leave a Comment