Влизането в Шенген е възможно, но само, ако си приберем ромите

Влизането на България в Шенген ще е събитие за празнуване, но това означава всички роми, които се намират във Франция да се върнат отново в България. Проблемът с ромските миграции трябва да се реши, за да може страната да продължи напред. За България тази сделка е нож с две остриета.

Темата бе отворена за обсъждане от французите, защото започват предизборна кампания. Френският министър на вътрешните работи заяви, че интеграцията със сигурност не е решение на проблема, но поне е алтернатива. Възможно е създаването на ромски селища, като хората от ромски произход са твърде много, а законът позволява такова селище да бъде основано, ако се отнася за едно или две семейства.
Промяната е нужна и министърът иска да я постигне, защото самият живот на тези ромски малцинства не е същият като на истинските французи и често това, което се прави, е в противоречие със законите и начина на живот на коренните жители.
Манюел Валс споделя, че ромите, които трябва да бъдат преместени са съгласни да отидат в България или Румъния  и затова българските и румънските власти трябва да направят всичко възможно това да стане.

Източник: razkritia.com

Leave a Comment