Българските ученици ще се радват на цели 6 (шест) ваканции или общо 44 дни почивка през учебната 2013/ 2014! Това стана ясно от обнародвания график на образователното министерство.

Само един месец и половина след първия звънец, жадните за наука юнаци ще имат възможност да отдъхнат за кратко от 1 до 3 ноември. След това на Коледа ще разпускат от 24 декември до 5 януари. В началото на следващия месец пък имат възможност да се настроят в продължение на четири дни за старта на втория учебен срок. Идването на пролетта ще донесе нови радости за подрастващите, които ще имат възможност да посрещнат на свобода първите слънчеви лъчи от 29 март до 6 април.

Към всички официални ваканции, от Министерство на образованието не са пропуснали да добавят и официалните почивни дни за националните празници: 3 март, Великден (18 – 21 април) и Гергьовден (1-6 май). Неучебни ще бъдат и дните, през които ще се провеждат матурите – 21 и 23 май.

Запазва се и старата традиция в родното образование, учениците от различните класове да завършват по различно време. Този път първолаците ще приключат с усвояването на знания на 22 май, ІІ – ІV клас на 30 май, V – VІІІ клас 13 юни, а гимназистите на 30 юни. Абитуриентите ще прекрачат за последен път прага на любимото училище на 15 май.

източник: skandalno.net

Leave a Comment