Влошава се състоянието на 6-годишното дете, което пострада при тежката катастрофа на „Цариградско шосе“. Това съобщи пред Нова телевизия медицинският директор на болница „Света Анна“, където се лекува момиченцето

Д-р Михаил Карафезов заяви, че са отбелязани известни влошавания в здравословното състояние на детето.

„През последното денонощие получи повече от 4 литра кръв и кръвни продукти. Настъпва известно смущение на кръвосъсирването. Това наложи да се прави консултация през нощта с нашите хематолози. Включиха се допълнителни препарати. Детето беше допълнително затоплено. В момента е овладяно кървенето. Продължава да е тежко състоянието. Продължава наблюдението“, обясни специалистът.

„Има достатъчно кръв и кръвни продукти. Тук става въпрос за смущение в кръвосъсирването. Днес и утре ще бъдат най-критичните дни. Майката е в стабилно състояние. Там нямаме проблеми“, каза още д-р Карафезов.

Майката на малката Елена знае, че дъщеря й се бори за живота си. 41-годишната жена е научила ужасяващата новина вчера, когато е била изведена от реанимация и е дошла в съзнание, съобщиха още от болницата.

„Тя е в съзнание, адекватна, при нея са преодолени всички лоши неща. Тя знае за състоянието на детето си, вчера около обяд разговаряхме с нея. Ние й помагаме, за да може и тя да възприеме това, което се е случило с момиченцето. Не сме говорили за катастрофата на този етап, тъй като смятаме, че това допълнително ще утежни психическото й състояние“, обясни д-р Карафезов.

Преди ден лекарите споделиха надежди за живота на детето, тъй като изследването показа, че мозъкът на момиченцето функционира.

От направената кръвна проба на шофьора Михаил Куртев стана ясно, че той е карал след употреба на алкохол. Срещу него вече има повдигнати обвинения за причиняване на смърт по непредпазливост и телесни повреди. Законът предвижда за такова престъпление наказание от 5 до  15 години лишаване от свобода.

В момента Михаил Куртев е задържан за 72 часа, като до обяд днес се очаква да е готово становището от Столичната община и от директора на СДВР имало ли е забавяне на линейките.

То бе поискано от Софийската градска прокуратура заради сигнал, че автомобил на Спешна помощ е пристигнал със закъснение от 12 минути, тъй като не бил пропуснат от протестиращите по „Цариградско шосе“.

източник: dnes.bg

Leave a Comment