Нова, гореща следа по показния разстрел на Косьо Самоковеца, пришпори родните детективи да извадят обвитите с прах папки и да започнат повторно разследване на случая. Запознати са категорични, че сега властите имат сигурни доказателства за това кой е поръчителят на атентата и ако си свършат работата както трябва, ще го изпратят за дълги години да търка наровете в затвора.

Това е и мнението на заместник – главния прокурор Борислав Сарафов. Според него, за разкриване лидерите на организираната престъпност у нас, е напълно достатъчно да се направи задълбочен анализ на показните убийства и да се извадят съответните изводи.

Косьо Самоковеца бе убит в централната част на Амстердам в началото на м. декември 2003 г. Физическият убиец Ервин Векер е заловен бързо от местните власти, но холандците нямат възможност да разкрият кой е поръчителят на кървавото деяние. Установяват, че е въртял съвместен бизнес с Йоско и Васил Къчиков – Дългия, но правомощията им свършват тук. Моделката Цеци Красимирова, която е до Самоковеца в момента на разстрела мълчи и вече години наред не смее да каже каквото и да било.

Векер идва 6 пъти в България преди разстрела
Цеци Красимирова

Цеци не може да забрави кошмара

Преди да убие Самоковеца, ховандецът Ервин идва цели шест пъти у нас, в продължение на само шест месеца. За това време най – малко три пъти ходи в дома на Йоско, а в Амстердам живее в квартира, която е наета от нашия бандит. В дните около убийството (1 – 4 декември), говори 14 пъти по телефона с Дългия и Йоско. На 5 декември следи Косьо и Цеци Красимирова непрестанно и на следващия ден го убива.

Куршум застига и Цеци Красимирова

Наемният убиец дебне жертвата си в Амстердам. Възползва се от посещението на Самоковеца и Красимирова в бижутерски магазин, причаква ги отвън. Когато излизат стреля няколко пъти в главата на жертвата, а единият от куршумите се забива в главата на моделката след рикошет. Холандската полиция го арестува и скоро след това е осъден на 15 години.

Какво се случва в България

Нашите полицаи мигновено задържат Йосиф Йосифов – Йоско и ортака му Васил Качиков. След това обаче съдът очаквано ги оневинява напълно и ги пуска на свобода, след което двамата вършат още доста тежки престъпления.

В същото време вдовицата на Самоковеца – Ангелина Димитрова бе подгонена от данъчните власти и съдена, изкарвайки я опитен контрабандист на акцизни стоки.

Любовницата Цеци Красимирова се покри в чужбина и от години живее в слънчева Испания, далеч от лапите на родната мафия. Десет години след убийството обаче признава, че миналото я преследва с пълна сила и често преживява кошмара от разстрела насън.

източник: skandalno.net

Leave a Comment