След второто класиране за детските градини в София извън тях остават 12 750 деца, показват елементарните сметки. При 14 000 малчугани извън градините след първото подреждане, при второ са приети 1250, съобщи Би Ти Ви.

Според началника на отдел „Образование“ в Столична община Мария Минчева допълнителни места са се отворили, както от създаването на нови групи, така и заради 760 родители, които не са записали децата си след първото класиране.


Всички одобрени за детските градини след второто класиране днес ще получат на електронните си пощи уведомление за това, като имат 2 седмици за записване. Минчена поясни, че ако отказът за записване не се декларира на място в детската градина, родителите губят за следващото класиране полагащите им се три точки.

В отговор на въпрос, началника на отдел „Образование“ в СО посочи, че се надява тази година да няма пет годишни деца, които да останат извън системата. „До края на август ще се свържем с всички родители“, заяви Мария Минчева. Тя добави, че 1100 родители на петгодишни деца са отговорили, че имат друг варианти за образованието им.

източник: dnevnik.bg

Leave a Comment