Жените са тези, които имат най-силна връзка с дрехите. Мъжете знаят това-онова за тях, но сякаш ли не им отдават такова внимание. Когато заговорим за женски дрехи има няколко неща, които могат да ви спасят от конфузни ситуации. Ето кои са те!

1. Как да се справим със стеснените дрехи? Да, на всяка дама се случва да пъхне нещо в пералнята или сушилнята и то да излезе с няколко размера по-малко. Не се притеснявайте! Имаме решение на този проблем.

Вземете по-голям съд и го напълнете с хладка вода. Сложете малко бебешки шампоан и накиснете дрехата. Нека клетата дрешка премине през ръцете ви няколко пъти. Така ще помогнете на влакната да се отпуснат.

Малко по-късно трябва да извадите накиснатата дреха и да я изцедите, но не я изплаквайте! Вземете една суха кърпа и я разстелете на леглото. Сложете дрехата отгоре и навийте кърпата. Целим дрехата да стане влажна! Развивате кърпата, взимате друга суха такава, нагласяте дрехата нормално изпъната и навивате пак.

Повтаряйте процеса докато дрехата не си върне нормалния размер! След това оставяте да изсъхне на въздух и всичко е готово. Остава само да внимавате с прането и сушенето!

2. Как да обуем дънки, които са на крачка от това да ни станат? Определено стане ли на въпрос за {дамски дрехи}, дънките са най-използвани. Всяка жена има момент в живота си, в който любимите дънки не могат да стоят свободно. Няма нужда да купувате нови заради малкото качено тегло.

Ако имате вана, напълнете я с малко вода. Обуйте дънките и стоите с тях във водата за няколко минути. Ако нямате вана, сложете ги за кратко във вода, за да се овлажнят. Трябва да ги обуете след това, макар и да е малко трудно. Друга идея е да ги обуете и да ги напръскате с вода на местата, на които са ви тесни.

Докато са мокри трябва да се движите с тях из къщи! Ходете, скачайте, клякайте, разтягайте се. След около 30 минути ги съблечете и ги оставете да изсъхнат на простора. Когато са сухи, отново повторете разтягането още един път. Сега би трябвало да можете да дишате по-спокойно в дънките си!

3. Как да отпуснем стегнатите обувки? Всяка жена харесва своите малки сладки обувчици! Истината обаче е, че някои чифтове не прилягат добре на женските крака. Когато обувките ви стискат, има един трик, който може да направите.

Вземете няколко пликчета, най-добре ако имате такива, които се затварят с „ципче“. Напълнете ги с вода и ги запечатайте. Количеството вода трябва да е толкова, че да може да се побере плътно в обувката. В пликът трябва да има възможно най-малко въздух. Сега слагате пликчетата с вода в обувките, които искате да отпуснете. Остава само да ги сложите във фризера за през нощта. След тази процедура трябва да се отпуснат поне малко. При нужда може да повторите!

Тези съвети разбира се са приложими не само за женски дрехи и обувки. Мъжете обаче едва ли ще се занимават с подобни неща!

Leave a Comment