Обичате ли баскетбола? Спортът става все по-популярен по света. В Америка харесват изключително много NBA, но и ние в Европа обожаваме да гледаме. Все повече наши играчи отиват да играят там, Сашо Везенков също бе на крачка от влизане в Асоциацията. В тази статия ще ви представим някои от най-интересните NBA рекорди. Всички баскетболни срещи могат да бъдат играни в Ефбет България. По този начин ще си осигурите високи коефициенти и повече възможности за залози. Ето и списък с рекордите:

1. Най-много технически фалове за един сезон

Рекордьорът тук е Рашид Уолъс с неговите 41 технически нарушения през сезон 2000-2001. Той е доста разгорещен на терена, определено често му се налагаше да говори със съдиите. Едва ли има мач през онзи сезон, в който той да не е направил някакво нарушение. При новите правила на NBA едва ли някой ще може да го надмине някога.

2. Най-голям процент вкарани тройки за един сезон

Определено всеки харесва играчите, които стрелят от далеч. Хосе Калдерон е човекът, който поставя този рекорд. Неговата точност от тройката е 98,1%. Той пропуска само три изстрела зад линията през сезон 2008-2009. Има вкарани 151 от 154 топки.

3. Най-голямата победна серия в историята!

Тя е от 33 поредни победи и е за отбора на Лос Анджелис Лейкърс! През сезон 1971-1972 са били непробиваеми. Тогава печелят шампионата и завършват с 69 победи и едва 13 загуби. Разбираемо е защо това се е случило. Погледнете състава им от тогава.

4. Най-много вкарани точки през кариерата!

На първо място е Карим Абдул-Джабар, който има отбелязани 38 387 точки през своята кариера. Едва ли някой ще успее да надмине легендата в това отношение. Майкъл Джоджан има 32 292 отбелязани точки. Кобе Браянт е вкарал до момента също малко над 32 хиляди точки.

Ако харесвате баскетбола, то може би ще сте доволни да припечелите някой лев докато гледате любимият си спорт. На сайта на НБА може да откриете най-добрите спортни букмейкъри, които ще ви предложат страхотни условия за игра.

 

 

Leave a Comment