fakt1

5 бързи факта за Мондиал 2014

Мондиал 2014 започва в Четвъртък, 12 Юни в Сао Паоло. Там ще се изправят един срещу друг Бразилия и Хърватия. Финалът на Бразилия 2014 ще се проведе на 13 Юли. Кой ще измине през целия път? Бразилците са фаворити, но не трябва да пренебрегваме и техните съперници.

1. Това е двадесетото Световно Първенство .Първото Световно Първенство по Футбол се е провело в Уругвай през 1930 година. То се случва един път на всеки четири години – по същият модел, по който се провеждат Олимпийските игри. Испания е световният шампион за момента, но Бразилците все още държат рекорда за най-много вдигнати титли.

2. Бразилия 2014 е първото издание, което ще използва технология за гол линията. След серия от мащабни спорове по време на Световното през 2010, Европейското първенство от 2012 и няколко проблема във Висшата Лига, FIFA обяви, че ще разчита на технологиите за определяне на това дали има гол или не. Това ще се използва на всички 12 стадиона на Мондиал 2014. Механизмът цели да определи дали футболната топка е преминала изцяло през заветната линия. Реферите ще имат часовници, които ще им казват дали има нещо, което не може да бъде забелязано от човешкото око. Според ESPN, FIFA ще възложи изработката на германската компания GoalControl.

3. Предвещана победа за Бразлия

fakt2
(Getty)

Наречете го предимство на домакина. Бразилия има доста силна защита, нещо, което не може да се каже за доста от другите отбори. Тези две неща поставят Бразилия в много силна позиция за шеста световна титла у дома. Прехода им от защита в атака не е най-силнията, но смятаме, че те ще успят да компенисират на Бразилия 2014. Експерти смятат, че Испания и Германия няма да успеят да преминат по-напред от полуфиналната фаза. Предвещава се във финала да се присъедини другата южноамериканска сила, Аржентина. Възможна е и изненада от страна на отбори като Белгия и Уругвай, които имат голям потенциал.

4. Подготовките за Мондиал 2014 са създали напрежение из Бразилия. Според медиите има много протести из цялата страна заради домакинството на Световното Първенство. Подготовките за него са накара ли учители, музейни експерти и шофьори на автобуса да бойкотират работата си. Те предупреждават за притесненията си по отношение на публичната сигурност и инфраструктурата. Ройтерс докладва, че 8 човека са умрели по време на строенето и обновяването на 12-те стадиона за Светоното Първенство 2014. Първото се случило през 2012, а най-скоро е умрял човек на 8 Май.

5. Официалният инструмент е какситролатаКрай на формуляра. Всяко Световно си има официален музикален инструмент. През 2014 това ще е какситролата. Тя е измислена от бразилския музикант Карлиньос Браун. Той описва произведението си като по-добра алтернатива на вувузелата от Мондиал 2010 в Южна Африка. Каксиролата възпроизвежда звук, който е подобен на грохот.

Следете всичко свързано с Мондиал 2014 тук: www.BRAZILIQ2014.com

Leave a Comment