Програмите на bTV Media Group няма да бъдат излъчвани, тъй като групата отказа да преговаря с кабелните оператори.

bTV Media Group отказва да преговаря с кабелните оператори за новите условия за излъчване на програмите на медията, след като тя прекрати едностранно договорите си с част от операторите. Това съобщиха от Българската асоциация на кабелните комуникационни оператори (БАККО), цитирани от БЛИЦ.

Част от членовете на Асоциацията вече са алармирали управителния съвет за случаи, при които прекратени договори вече не могат да бъдат подновени заради отказ от водене на преговори в празничните дни от групата. Тези откази са станали в периода между Коледа и Нова година, когато медия групата водеше преговори с някои от сателитните и големите национални комуникационни оператори.

БАККО излезе със становище, че този подход е много дискриминационен, тъй като, чрез отказа си да преговаря с всички кабелни оператори, bTV Media Group поставя в крайно неравностойно положение преки конкуренти.

Освен това БАККО е силно обезпокоена и от факта, че по всички канали на групата се предават чести съобщения, които насочват директно зрителите от едни кабелни оператори към техни конкуренти.

Асоциацията заяви, че причиненото неудобство на зрителите за липсата на програмите на bTV веднага след Нова година ще се дължи единствено на отказа на медия групата да преговаря с кабелните оператори, за да могат те да предоставят на своите абонати тези телевизионни програми.

В случай, че дискриминационната политика от страна на bTV Media Group продължи, то БАККО ще подаде сигнал в Комисията за защита на конкуренцията относно неправомерните действия на медийната група.

източник: chudesa.net

Leave a Comment